azbuka new za-webDosadno je nedeljom biti sam, a još dosadnije kuvati, kad Roštilj majstor radi... Ja se malo igrala, pa ako neko hoće da nastavi, možemo tako u nedogled. Princip je jednostavan, navedite ono što vam prvo padne na pamet, na svako slovo. Azbuka, abeceda, glagoljica, alfabet... i kineska slova ako želite


A – Anti Aging centar, ili dr. Ana Gifing, bez koje niko od nas ne bi bio ovde, ni čitao ovu Azbuku
B – Badem, sredstvo za prvu pomoć dok se ne naučimo da jedemo toliko da ne budemo gladni, Dozvoljeno samo tokom prve nedelje, dok se ne nauči koliko treba napuniti tanjir, sve posle toga je izgovor
V- Večera, nešto što nije Vijača, pa da se preskače... mora i tačka.
G- Gica, Guda iliti ono od čega dobijamo proten za njegovo kraljevsko veličanstvo sledeće slovo
D- NJKV Doručak, najdivniji antidepresiv u toku dana. Može sve, koliko kod želiš, ako umeš da iskombinuješ. Često ga noću sanjamo.
Đ – Đumbir, izuzetno koristan čvornovati prijatelj svakog hronera
E –Enzimi, to je ono što radi u našu korist da omršavimo ako ih podstaknemo u pravo vreme i na pravi način
Ž - Žitarice (proso, heljda, ovas, ječam, raž, spelta, amarant, kinoa, ...) kuvane u celom zrnu, divno se uklapaju u NJV Doručak. Ono što smo mislili da jedu kanarinci dok smo još jeli pšenicu i kukuruz
Z – Zimnica, prirodno spremljena bez konzervansa, razmišlja se o njoj na vreme, dok ste još u restrikciji i dok ne dobijate srčani udar na pijaci
I – Ishrana. Ono što smo do sad loše upražnjavali na svoju štetu.
J – Jelo. Sastavni deo ishrane..., a sastoji se od namirnica. Najlepše je kad je složeno, ali sme retko kad, ponekad i ne tako često.
K - Kupus – jedina biljka koja ima negativne kalorije i sagoreva i ono uz šta ga jedeš. I jedina dozvoljena kisela zimnica.
L – Limun. Jedino dozvoljeno voće u restrikciji. Jedina kiselina koja stvara baznu sredinu u organizmu. Važan toliko da treba da se nadje na hrono grbu.
Lj – Ljubav. Ono što na grupi delimo osim recepata, podrške, fotografija, saveta. Ljubav prema potpuno nepoznatim osobama, bez imalo zavisti. Ono što pokreće sve.
M – masti i mišići, ono što topimo i što dobijamo zauzvrat. Ono što se ne vidi na vagi, ali zato postoji ogledalo, iskreni komplimenti i od ljubomore zeleni zavidljivci ...
N – Nana. Još jedna namirnica koja zaslužuje da se nadje na hrono grbu. Može kao čaj, može kao začin, a može i umesto žvake za bolji dah.
Nj – NjKV Doručak, ponovo. Toliko je važan da mora ići dvaput
O – Otrovi koji se kriju u hrani, a kojih se Oslobodiš pomoću ovog režima pomoći svom Organizmu.
P –Pankreas. Ono za šta nikad nisam znala za šta služi, a sad mi je jasno da je vrlo bitan šraf u mom organizmu Pirinač, nedozvoljen u periodu sledećeg slova, sanjam ga češće nego NJKV Doručak.
R –Restrikcija. Period u kome mršavimo, čistimo organizam od otrova i sakupljamo Recepte za vanrestriktivni period u kome ćemo da se zdravo sladimo zdravim namirnicama ovog Režima (nedijete). U mom slučaju traje do 2023-e, inače je obavezna 28 dana, a nastavlja se dok ne smršaš toliko da te zajedljiva komšinica sa trećeg sprata pita da nije ono najgore u pitanju.
S – Slanina. Presna, pržena, u obliku čvaraka. Po mogućnosti adidas, ali svaka može da prodje. Spelta /žitarica najsličnija pšenici, za koju ste verovatno prvi put čuli/. Stevia /neka mlogo slatka biljka od koje se pravi jedini dozvoljeni zaslađivač/.
T – Tikvica. Otprilike se svi u nju pretvaramo, kad tad.
Ć –Ćufte iz rerne, bez 'leba da ih za ručak jedeš. Ili za večeru, ako su od piletine
U –ili UH, ugljeni hidrat, ono što kuvamo od Žitarica, mesimo i pečemo za NJKV Doručak, a nije hleb od belog brašna i kvasca. Može ponekad i za Užinu, a to je ono što gledamo na slikama u restrikciji i nadamo se da ćemo i mi jednom dočekati da se sladimo od 16-18 /17-19 zavisi od godišnjeg doba
F – F, FA, fizička aktivnost, iliti brzi hod. Ako želite da budete kao FA guru, iliti osoba D kad porastete
H – da li uopšte razmišljati? HI, HI, Hip huraaaa... za Hrono režim i Hrono ishranu, bez cenzure.
C - Centar, AA iz prvog slova, sa svim strašnim čikama i tetama koji čitaju brljeve pomoću neke strašne svevideće mašine. Ako nju preživiš onda se nagradiš Crnim vinom, jedinim dozvoljenim alkoholom.
Č – Čokolada, što crnja, tj sa što većim procentom kakaoa, bez stevie i sličnih dodatih zasladjivača. Najsladja gorka stvar na svetu. Takodje za period van restrikcije. Ili ponekad, jednom u eonu, za užinu, kad poželiš da ugrizeš ukućane, da ne bi zbrljao još više.
Dž – Džakasta garderoba koja postaje prošlost (i ono što prodajemo da bi smo sebi kupili nove uže krpice)
Š – Široko – najčešća reč kada probaš ono pod dž I Š kao Šteta što za ovaj režim ne saznah ranije

Komentari   

+2 # Nena3110 07-09-2014 18:37
Oduševljena sam, bravo!
+4 # zoranazlazic 07-09-2014 18:54
Svaka cast za kreativnost! :lol:
+3 # kac 03-03-2016 08:44
ovo treba pročitati. Ako vas ovo ne oraspoloži, ništa neće. :lol:
+1 # Sanjarka Snova 03-03-2016 09:10
Valtentina je bas vickasta :lol:

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: