plivanje motivacijaU momentima kada bih trebala sebe da opišem kao osobu, prideve koje bih sebi dodelila jesu svakako upornost i istrajnost. Ono što mi je definitivno mana jeste to što sam prilično neodlučna i trebaju mu nedelje da donesem neku odluku ili presudim o nečemu. Ova karakterna osobina dodatno se komplikuje kada treba da se nateram da uradim nešto novo ili da krenem da radim neki posao...

Moj život od maja, pa do pre par nedelja, dana, je bio ušuškan pod idilom zvanom "medeni mesec". Nekako sam sebe, potajno u početku a onda i javno, tešila kako eto, frka oko svadbe, gužva, ima se posla, ništa da stignem da uradim itd. Sve pod parolom, još malo da uživam, tek sam se udala itd, korak po korak sam se opustila i prepustila. Ni jednog momenta nisam odustajala od hrono principa, ali moja vanrestriktivna ishrana je postajala što opuštenija vanrestrikcija a ono retko kad ponekad bi često u mojoj glavi bilo, pa dobro, retko kad ponekad, da se častim, nisam odavno, ovo je samo danas itd. Veoma lako, čak je i neverovatno kako lako se ulazi u začarani krug i vrlo brzo se prelazi ona granica od pravila do haosa.
Poslednjih nedelja sam bila prilično nezadovoljna svojim izgledom. Po koji kg se nabacio, osećam i po sebi i po garderobi. Vidim da mi se telo menja ali ništa ne radim da se zaustavim. Danima govorim kako je danas poslednji dan u kojem uživam i da ću od sutra biti na strogoj restrikciji. Nije to ništa toliko strašno i dramatično, ali s obzirom na moje bolesti, to je nešto što moram da držim pod kontrolom i ovih 5kg viška za mene su kao za normalne osobe 15kg.
Dane provodim u analizi, istraživanju, traženju pogodne teretane, trenera, bilo kakve fizičke aktivnosti. Bilo šta samo da se pokrenem. I to se završava tu. Samo na traženju, ne i akciji. Svesna sam činjenice da se moram pokrenuti jer fizička aktivnost je ono što pokreće metabolizam, ono što zateže kožu, ono što daje osmeh na lice, ono što vas puni energijom celog dana. Sve znam. Svega sam svesna. Ali izgovori su i dalje isti. Hladno je. Pada kiša. Nemam patike. Nemam kupaći. Daleko je. Neodgovara mi vreme termina. Vežbe koje rade su sigurno previše zahtevne za mene. Termin je samo u vreme mog doručka. Kada treniram jako se znojim a dolazi zima. Blato je na stazi u Košutnjaku. Muče me oni ženski problemi. Moram da promenim dva prevoza. Daleko je od mene. Nije mi usput. Sad sam utanjila sa parama. Možda da prvo malo oslabim pa onda da krenem, vidi mi stomak... Hiljadu i jedan razlog postoji zašto ne a odgovor je uvek isti zašto DA!
Na kraju, izbor se suzio na plivanje na plivanje, brzi hod i ličnog trenera. Teretana koliko god dobro rešenje, za sada je prevelik zalogaj. Hodanje će biti moguće još par dana/nedelja a onda počinje kiša. Grupno vežbanje je ok ali ne moj tip aktivnosti u kojoj bi uživala. I tako nekako odluka, ona najteža je bila plivanje. I tako... kupaći je kupljen pre 2 nedelje, sve spremno samo ne i ja mentalno, tešim se, pravdam se.
I onda, kao iz vedra neba, prijateljica šalje poruku... "ti uživaš u plivanju, čim jednom odeš biće ti lakše i posle ćeš sama želeti da ideš". I to je to. Ustajem, pakujem se, naručujem buđenje kod muža i to je to. Od sutra krećem na plivanje! Rešila sam!
U pola 8 sam na bazenu, 30 minuta plivanja, 30 minuta brzog hoda do kuće. Moj radni dan može da počne. Konačno sam se pokrenula i tako sam ponosna na sebe!
Fotkam noge, za FB, da zna prijateljica da sam se pokrenula, zahtevala je selfie kao dokaz da sam stvarno krenula ;). Pišem post, motivacioni, možda nekog pokrenem i kažem vam...

Nemoj mi reći tvoj razlog zašto NE. Sve sam ih čula u svojoj glavi. 

RECI MI ZAŠTO DA!!!

Komentari   

0 # anagard 28-10-2015 17:04
To je to, svaka cast!
0 # Sanjarka Snova 28-10-2015 17:07
:*
+1 # Yanisa 10-12-2015 10:21
Kako mi sve ovo zvuci poznato. Ali takodje i taj divan osecaj kad pobedim svog najveceg neprijatelja -SEBE-. Cestitam i samo napred.
0 # Sanjarka Snova 10-12-2015 21:01
Hvala :*

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: