Ovih dana na grupi nam se javila Maja posle njenih godinu dana hroniranja. Uvek me oduševe osobe koje nas prate iz prikrajka, skupljaju recepte, čitaju savete i sve primenjuju a onda, odjedno, samo objave svoje slike pre i posle i nama ne ostane ništa drugo nego da ostanemo bez daha.
Maja je odgovorila na ista pitanja kao i njeni prethodnici, ali ovaj put citiraću i njene reči uz slike koje je postavila jer su na mene ostavile snažan utisak i mislim da zaslužuju da još jednom budu zapisane.

maja markovic2"Slatka, mala, izvrnuta torta (bez brašna) za prvih godinu dana neverovatne avanture. Postigla sam svoj početni cilj od -20 kg i ponekad mi je sve to nestvarno. Borim se sa višemesečnim platoima, ali mi nije bitno, ovo je moje životno opredeljenje a ne sezona do Nove godine, do leta, do rođendana ili neke slične prilike tako da će i novi cilj, još 5 kg manje, kad tad biti ostvaren. Krvna slika mi je odlična, pored kilograma nestao je i holesterol koji sam godinama imala. Ne odustajte, sa Hi ciljevi su ostvarivi, sve je do nas, zato kao što piše na mojoj majici „Make it happen“. Svačiju sliku „pre i posle“ pa i moju, doživljavam kao zajednički uspeh ove fenomenalne grupe. Zato hvala svima što postojite, što nesebično dajete savete, recepte i razmenjujete svoja iskustva".

 

P: Kada si počela sa primenom hrono ishrane?
O. Počela sam pre tačno godinu dana. Komšinica mi je pričala o hrono ishrani ali su mnoge stvari bile u suprotnosti sa dijetom UN koju sam godinama držala po 3 meseca (najviše se razlikuje u voću i delovalo mi je nelogično da se u početku ne jede uopšte a van restrikcije popodne) i dugo sam odlagala čitanje priručnika. Kad sam ga konačno pročitala, učlanila sam se u ovu fb grupu i kad sam videla „pre i posle“ slike, odmah sam pomislila „mogu i ja ovako“, pošto sam po prirodi veoma uporna (tvrdoglava smile emoticon Proslavili smo rođendan moje majke na Zlatiboru, uživala u omiljenom čizkejku, slikala se pored jezera za sliku „pre“

P: Šta ti je bilo najteže da prilagodiš hrono ishrani?
O. Najteže mi je bilo, za nepoverovati, da ne pijem vodu uz obrok. Najviše mi nedostaje slatko, na sve ostalo sam se navikla (na obroke bez hleba, na samo 2 kafe i to bez šećera, večeru bih uvek rado preskočila jer nisam gladna ali je ispoštujem).

P: Kako si uklapala obroke sa ostalim ukućanima? Da li oni jedu isto što i ti ili im kuvaš različito?
O. Doručkujem na poslu a ručam i večeram sa roditeljima. Neka jela smo prilagodili Hi i jedemo ih zajedno (punjene paprike, sarma, gulaš i sl) ali često imamo i različita jela. Majci se sviđaju peciva i hlebovi, namazi koje pravim pa umesim za obe.

P: Koliko kilograma si do sada skinula?
O. Oslabila sam 20 kg. -15 kg za 3 meseca, - 1 za narednih 5 meseci i oko 3-4 za još 4 meseca. Planiram još 5 kg, kad tad.

P: Šta bi rekla onima koji tek počinju?
O. Poručila bih im da izdrže bar mesec dana striktno po principima Hi. Skoro svi će skinuti oko 5 kg (oni sa većim viškom i više) a bez mnogo muke. To će svima biti dovoljna motivacija za dalje. Pored toga hrono ishrana daje neverovatnu energiju, ten i koža blistaju, celulit se smanjuje a simpatične su i reakcije ljudi koji vas nisu videli skoro.

P: Kako izgleda jedan tvoj hrono dan?
O. Ustajem u 05:50. Spremam galete (ukoliko uveče nisam umesila neki hleb ili dr pecivo) dok se tuširam, šminkam i peglam a u isto vreme pijuckam ½ l tople limunade. Taj deo mi često liči kao iz nekog od romana Sofi Kinsele smile emoticon Od galeta pravim sendviče, krećem na posao (7h) i tamo popijem biljni čaj (7:20). Jedva dočekam 9:30 za doručak, obilno jedem (kolegama nije jasno kad vide te količine a znaju da sam na „dijeti“ i koliko sam već smršala) tako da posle nisam gladna ni za ručak (15:10) a kamoli za večeru (20h). Kafu pijem pola sata posle doručka i 30-50 min posle ručka i rado bih još neku ali odradi posao i neki čaj ili voda. Pre ili posle večere spremam ručak i doručak za sledeći dan. Pored svih ostalih prednosti uz Hi postadoh i ja vrsna domaćica.

Make it happen!!!

maja markovic

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: