winterrunning

Tačno je 8 časova, u Košutnjaku samo 3 stepena. Magla je toliko gusta da ne vidiš prst pred nosem. Blato. Opalo lišće. Jedno od onih dana kada samo želiš da se vratiš u topli krevet.

U Košutnjak sam pre HI išla sunčanim i toplim danima, isključivo kolima, do kafića sa divnom baštom. Tu bih sedela sa društvom, sređena kao da sam u centru grada, a ne u šumi. Ispijali bismo kafu satima i čudili se onima koji po tako lepom danu trče stazom. "Da li su usamljeni, dokoni, šta je njihov razlog da trče po divnom danu?", pitali smo se.

Udobne blatnjave patike, stara trenerka, topli duks koji se čak ni ne slaže uz trenerku, koga briga. Shvatam da mi veoma nedostaju rukavice i kapa. Na stazi srećem dekicu, trči, u izutetnoj je formi. Srećem i dečka pod punom opremom: šal, rukavice, kapa, profi trenerka, patike; vidi se da je često ovde.
Na stazi nema našminkanih devojaka u patikama sa platformom. Nema klinaca koji skinu majice dok su pored sprava pa gledaju oko sebe više nego što vežbaju. Nema onih koji istovremeno trče i pričaju telefonom. Ovde su samo "čudaci", oni koji su odlučno izabrali fizičku aktivnost umesto izležavanja u toplom stanu.

Ovog jutra sam shvatila, više ne spadam u grupu "blejača", prešla sam u grupu "čudaka". U grupu fanatika kojima sam se uvek čudila i pitala se zašto to rade.
Dok sam se vraćala kući srećem one koji su pospani, smrznuti, namršteni, drže peciva iz pekare i gledaju me začuđeno. Znam, pitaju se zašto sam izašla po ovakvom vremenu samo da bih brzo hodala. Postavljaju mi "dijagnoze". Razumem ih, i ja sam do nedavno bila u njihovoj koži. :)

Ne privlače me njihovi topli obroci, ne privlači me miris koji se širi iz pekare. Razmišljam o tome da mi je potrebna deblja trenerka, noge su mi promrzle. Trebalo bi da kupim i adekvatnu jaknu, definitivno će ovakva jutra postati moja svakodnevnica. :)

Tekst u celosti preuzet iz Dnevnika "Jedem heljdu - mastam o MC-u i pici. Moj dnevnik"

Komentari   

0 # Tetka 31-10-2014 10:21
Nema nista lepse od jutarnjeg trcanja, setnje. Najbolje mi je bilo zimi, kada padne sneg I temperatura malo ispod nule, I onaj cist I svez vazduh kad krene da struji telom, plucima, kozom....ali moras dobro da se zastitis I da znas kako da dises u tim uslovima. Osim fizickog zadovoljstva, tu je prisutno I mentalno...odmo ris mozak I napunis baterije energijom. Preporucujem aktivnosti pored reke, ako su moguce ako ne bilo gde. Samo da je covek aktivan I zdrav.
0 # Sanjarka Snova 31-10-2014 10:48
Na srecu pa imamo u blizini šumu, Košutnjak, te je čist vazduh zagarantovan ;)

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: