Kada sam se pre tačno 8 meseci upustila u ovu avanturu nisam mogla ni da pomislim da će ovoliko trajati! DA ĆU USPETI!! a jesam uspela.. nije prošlo dve nedelje, nisam odustala u još jednom pokušaju da se dovedem u normalu! 

Živim novi život... redovna ishrana i birane namirnice ne utiču samo na liniju, već i na moje raspoloženje... opet imam osmeh na licu, rado pričam sa ljudima, imam više snage da trčim sa klincima..mnogo više energije za sve!!!

 

A rezultat punih 20 kg!! i to je 20 kg koji su otišli od mene... ovo je prva zima posle dugo vremena u kojoj sam kilograme gubila, po malo, ali su nestajali, nisu nAstajali...

Kad sam 13.tog septembra presekla i požalila se drugarici, da ne mogu više i da krećem s kupus dijetom, a ona na to rekla ma šta se mučiš sa kupusom, aj na hrono odmah sam prihvatila.. bez dvoumljenja.. znala sam već dosta toga o Hrono ishrani al nikako nisam imala herca da se upustim u avanturu!! Jelena Branković hvala ti što si me gurnula u ovo čudo !!!

Već posle dve nedelje rezultati su bili vidljivi, kako kilogrami.. kojih je otišlo tek dva možda, tako ono najbitnije, RASPOLOŽENJE!! Vreme je prolazilo, kilogrami su spadali, a ja sam dobijala vetar u leđa... Žene, saveti, recepti sve mi je pružalo dodatnu motivaciju.

 

Početkom novembra, posle skoro dva meseca i već 9 izgubljenih kilograma, otišla sam na prvi pregled u Centar dr Gifing. 

Tada su rezlutati bili već solidni, u smislu kompletnog metabolizma, ali bilo je i dalje puno posla. 

05.Novebra sam imala 80,9kg, od toga 29.6kg masti, 28.7kg misica, 37.6 ukupne telesne tečnosti...

Bazalni metabolizam mi je bio 1478kcal, a normal rang za mene tad bio je izmedju 1581-1850, fitnes skor 76, kažu skroz zadovoljavajuć. Tada je mašina procenila da mi je željena težina 66,6kg.

 

Danas, 14.05.2014.  imam 69,1kg, 20,7kg masti - max za moju konstituciju je 17,8, imam 26,7kg mišića, 35,5kg tečnosti

ALi bazalni metabolizam je ušao u rang, sada je 1415kcal u rangu od 1404-1634, fitnes skor 79, a trenutno željena težina mi je 62,9kg. 

Dobila sam užinice, jer doktor smatra da ću i uz užinu tri puta nedeljno gubiti kg...Za sad moja užina će biti bobičasto voće, sveže ili sa recimo grčkim jogurtom.. već vidim sladoled  

I to bi bilo to, idemo dalje.. nemojte da vas obeshrabri što gubite jedan ili dva kg mesečno, to je vaše telo i volite ga takvog, jer nije bitno samo da slabimo, već i šta iza toga ostaje !! Ovo telo želi da rodi još beba i da još dugo izgleda lepo i bude moj dobar drug, prijatelj u ogledalu.. a ne neko koga ću svako jutro izbegavati!  Drage moje, gledajte se u ogledalo, vidite se i porazgovarajte sa tom osobom!

Komentari   

+6 # ValenTinuška 14-05-2014 19:16


Svaka čast, i na uspehu, i na upornosti i ogromno HVALA na svemu što nesebično pružaš drugima.

Da li ti je neko rekao da si prelepa, ne samo ona nova, zdravija ti u ogledalu, već i iznutra ;)
Od srca ti želim da uvek budeš srećna i zadovoljna sobom kao danas :)
+1 # TashaNa 15-05-2014 14:07
Olivera, svaka čast!!! Samo naprijed i dalje do svog konačnog cilja!

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: