anesaPre par nedelja sam dobila poziv od Centra za hrono ishranu dr Gifing da ih posetim i isprobam najnoviju tehnologiju analize krvne slike putem ANESA aparata. Veoma sam se iznenadila kada su mi objasnili da se krv ne vadi i da se ceo pregled i princip rada zasniva na nekim drugačijim principima, za mene do sada nepoznatim. Krenula sam u malo istraživanje, šta je ANESA, na kom principu radi, kao i koje sve parametre ovaj aparat očitava. Tih dana sam vadila krv, tako da sam imala i rezultate koji su dobijeni tradicionalnom metodom kao nešto sa čim bi rezultat mogla da uporedim.

Ono što sam otkrila je da ANESA predstavlja najsavremeniju NASA tehnologiju koja se sve češće nalazi u primeni u kliničko-bolničkim centrima širom sveta. Princip rada ANESA aparata se zasniva na merenju temperature boloških aktivnih tačaka kroz optimalne i termalne senzore. Softver ovog aparata, USPIH, analizira sve prikupljene informacije sa aktivnih bioloških tačaka i obrađuje ga putem posebnog matematičkog algoritma. Aparat nam daje uvid u preko 150 parametara o celokupnom stanju organizma koji uključuje podatke o funkcijama svih organskih sistema. Ova metoda daje izuzetno detaljan uvid u stanje i funkcionisanje unutrašnjih organa, periferne cirkulacije ali i protoka krvi kroz najvažnije organske sisteme-pluća, bubrezi, jetra, mozak, srčani mišić. Pruža preciznu sliku stanja elektrolitnog balansa, metabolizma tečnosti u organizmu kao i svih dodatnih stanja. Nešto detaljnije o ovom aparatu svakako možete pročitati na sajtu "Centar za hrono ishranu dr Gifing" OVDE.

Pročitavši sve ovo, moram priznati da sam bila vrlo skeptična. Jasno mi je koliko je današnja medicina napredovala ali da se samo putem 5 elektroda očita krvna slika, hm...!? I tako, naoružana znanjem što sam saznala o ovom aparatu, sa sveže urađenim rezultatima krne slike, zakazala sam pregled kod nutricioniste koji me nepoznaje, čisto da vidim šta ima da kaže na osnovu mojih rezultata a ne na osnovu prethodne rezultata i uvida u moje zdravstveno stanje.

Pregled počinje tako što se merite na već dobro znanom aparatu zvanom "InBody". Nakon toga, osnovni parametri se unose u softver ANESA aparata. Godine, telesna težina, puls, pol. Nakon toga se, dok ste u polu ležećem položaju, elektrode postavljaju na vašu levu i desnu karotidu, ispod levog i desnog pazuha, kao i u pupak; pokreće se softver i očitavanje traje 6 minuta. Potrebno je da budete potpuno mirni da bi rezultat bio dobro očitan. Još prilikom ovog očitavanja sam ostala pomalo šokirana na pitanje nutricioniste da li bih trebala da dobijem menstruaciju za par dana. Jedva sam se zaustavila da ne kažem "kako znate?", suzdržala sam se jer je merenje još bilo u toku a tokom njega ne smete pričati. Posle uspešnog očitavanja svih parametara, sledi analiza dobijenih rezultata. Mogu reći da mi je svaki parametar detaljno objasnila, naravno onaj koji je bio ispod ili iznad normalne granice. Ono što je kod mene primetno jeste povišen LDL, koji i jeste povišen u standardnoj analizi krvi. Takođe je primećeno da imam lošu iskoristivost gvožđa u krvi, povećane vrednosti AST-a, loše vreme koagulacije, bez peska u bubrezima (imala pa se očstila, potvrđeno 2 meseca ranije na UZ), lošu cirkulaciju, ukazala mi je na moguć problem sa srcem te me uputila na EKG za svaki slučaj da proverim, kao i na problem sa štitnom žlezdom. Ono što je mene najviše iznenadilo je to što je u sklopu rezultata nutricionista utvrdila da ja imam veliki problem sa glutenom i svakim vidom ugljenih hidrata. Njeno mišljenje je da upravo UH meni prave problem i oscilacije u kilaži i da su oni krivi za sve. Ne šećer, ne voće, samo UH i gluten. E tu sam već bila blago šokirana i prilično pozitivno iznenađena sa svim rezultatima i informacijama koje sam dobila. Nakon toga sam nutricionisti objasnila svoje zdravstveno stanje, na šta je ona samo klimala glavom i govorila "sve se to vidi ovde". Uporedili smo analizu krvi koju sam radila klasičnim putem i u apsolutno svim parametrima je bilo poklapanja.

Moj pregled se završio sa blagom izmenom i dopunom suplementacije koju inače koristim. (op.aut. I da, dobila sam opasnu grdnju jer sam neke vitamine uzimala na svoju ruku, mogla sam da napravim ozbiljan problem. Tako da pamet u glavu kada je to u pitanju.) Pored toga, izmenila mi je jelovnik koji sam do sada imala, postavila sam neka dodatna pitanja vezana za hrono ishranu i namirnice, dobila par recepata i zakazala kontrolu za mesec dana, ovaj put samo na InBody-ju. Nakon 3 meseca korišćenja suplementacije ćemo videti rezultat, jer im baš toliko treba da urade posao.

I na kraju, kao zaključak, ovo pišem jer sam oduševljena sa rezultatima koje sam dobila i onim što smo otkrili. Ukoliko imate mogućnosti preporučujem vam da sebi ovo priuštite, pogotovo ako imate strah od igle i lekara ;) Ukoliko ste rešili da odete na svoj prvi pregled znajte da je u toku meseca novembra merenje na aparatu ANESA uključeno u cenu i pregled. Ukoliko ste već pacijent Centra za hrono ishranu dr Gifing, uz vašu kontrolu imate 50% popusta na ovu analizu.

I pišite mi vaše utiske? Šta su vama rekli?

Komentari   

-1 # Stanka 11-11-2015 12:24
Zdravo svima,
Evo i ja da se nadovezem na Aleksandrinu pricu. Ovaj Anesa aparat me je toliko zaintrigirao da nisam mogla da odolim i proslog utorka sam otisla na kontrolni pregled (poslije godinu dana) i nestrpljivo sacekala rezultate koje mi je dr Nela Mihailovic podrobno protumacila. Odusevljena sam aparatom, pogotovo sto su odstupanja u odnosu na laboratorijske analize, bila potpuno zanemarljiva.
Toliko od mene
0 # Sanjarka Snova 11-11-2015 12:28
:*
0 # VanjaAna 09-01-2016 20:40
Danas bila na analizu Anesa aparatom, potpuno skeptična i sumnjičava, ali se pokazalo da nisam u pravu! Aparat me je oduševio, apsolutno je pronašao sve ono od čega patim i bolujem, nešto što nisam znala, a povezala sam sa simptomima, a doktorka Nela je pravi ekspert u tumačenju istog. Utisci pozitivni, videćemo rezultate prepisane suplementacije za par meseci :-)
0 # Sanjarka Snova 09-01-2016 21:05
Drago mi je da su tako pozitivni utisci sa pregleda. Javi obavezno rezultate posle par meseci.

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: