moj prvi zalogaj

Kada sam pre par nedelja dobila poziv od strane Centra dr Gifing da prisustvujem promociji knjige "Moj prvi zalogaj" mom oduševljenju nije bilo kraja.

Prvi put za "Moj prvi zalogaj" sam čula još prošle godine, tada je bila tek samo ideja a sad će se pojaviti predamnom. Nijednog momenta nisam sumnjala u to da knjiga neće biti dobra, jer znala sam ko radi na njoj. Sa jedne strane doktori i nutricionisti Centra dr Gifing sa kojima i ja sarađujem već skoro tri godine i sa druge strane izdavačka kuća Finesa koja je već sarađivala sa Centrom na svim njihovim izdanjima.
Sumnje nema uopšte ali ono što sam tad videla me je u potpunosti "oborilo" sa nogu. Pre svega dizajn koji je prilagođen deci a sigurna sam da će i sve mame koje budu uzele ovu knjigu u ruke biti oduševljene i imati na licu blaženi osmeh sa pomalo ljubomornim uzdahom "jaoj" kad prvi put budu listale ovu knjigu.
Sadržaj knjige pokriva sve momente ishrane kod dece prilikom odrastanja. Knjiga počinje sa uvodom o hrono ishrani dr Gifing i prvi deo je okrenut ka trudnicama i njihovoj ishrani. Nakon toga, se knjiga okreće deci i to od rođenja pa sve do tinejdžerskih godina. Za svaki uzrast je posebno navedeno kako treba da izgleda jelovnik, koje namirnice se uvode u kojem periodu. "Moj prvi zalogaj" takođe pruža i savete šta raditi kod pojedinih simptoma koje deca mogu imati, kao što su recimo opstipacija ili dijareja. U knjizi ćete takođe pronaći i važne informacije o tome u kojim namirnicama se kriju koji vitamini, minerali, kako se koje namirnice čuvaju, kako se pripremaju i sve ono što se tiče ishrane dece. Poseban deo knjige "Moj prvi zalogaj" se bavi savetima psihologa i kako prevazići određene probleme u navikama ishrane. Na kraju knjige se nalaze recepti sa kreativnim ideama kako da jela za vaše mališane učinite što zanimljivijim i njima privlačnijim.
Iako nemam svoju decu, već sam isprobala neka od ovih jela jer su sasvim pogodna i za nas, nadam se uskoro i onim dvema crticama na testu te da ću moći da primenjujem sve savete iz ove knjige, kako treba, od početka do kraja :)

sovica curetina

Recept iz knjige "Moj prvi zalogaj"

ZzzZZzz

Sastojci:
belo ćureće meso (200gr)
mala šolja kuvane kinoe
prokelj
tikvica
žuta paprika ili bilo koje drugo povrće za dekoraciju
ulje od koštica grožđa
Priprema: Belo meso iseći na šnicle i izgrilovati ga na malo ulja. Skuvanu kinou (način pripreme imate OVDE) oblikujte uz pomoć modle. Sa preostalim povrćem ukrasite tanjir.

 


Sve informacije o:
- knjizi "Moj prvi zalogaj" možete pronaći OVDE;
- programu hrono ishrane dr Gifing možete pronaći OVDE;
- izdavačkoj kući Finesa možete pronaći OVDE.

Nemate prava da postavljate komentare.

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: