Hrono paprikaš

paprikaJedno od tradicionalnih jela na kojem sam ja odrasla. Kako sam živela u Vojvodini logično je bilo da smo pokupili dosta običaja od naših suseda, Mađara. Jedno od tih je svakako i dugo sporo dinstanje mesanje po kojem su naši susedi i najpoznatiji.

Energetske pločice

energetske plocice3Postoji par domaćih blogova o hrani koje redovno pratim i čije recepte rado isprobavam. Jedan od mojih omiljenih domaćih food blogova je svakako "Ja u kuhinji". Kada porastem, volela bih da ovaj blog izgleda upravo kao taj. Precizni i detaljni recepti, slike koje mame da se hrana momentalno isproba. Do tada, još mnogo stvari treba da naučim, pre svega najviše o fotografiji i postavci hrane za slikanje ali bez lažne skromnosti, mislim da sam na dobrom putu da stanem rame uz rame sa nekim od velikana domaće foodblog scene.

Mama's hleb

mamas logoIako potičem iz porodice u kojoj se ajvar nikada nije kuvao a još manje jeo, ajvar je za čudo jedan od mojih omiljenijih priloga u svim situacijama. Kako ga moja mama nije spremala, nemam onaj osećaj, "moja mama to kuva najbolje", a verujte mi na reč, moja mama kuva mnoge stvari najbolje na svetu ;)

Kolenica u crnom vinu

Kada se jednom upoznate sa čarima začina nikada više vam neće pasti na pamet da koristite veštački dobijene začine. Kako je hrono ishrana princip koji teži zdravoj ishrani i zdravim namirnicama u mojoj kuhinji nema tog groznog žutog začina niti će ga ikad biti. Ovaj recept je jedan mali doprinos da se upoznate sa drugačijim ukusima, orijentalnim začinima i hrani koja greje i dušu i telo.

kolenica vino1

Prijavljivanje

Pretraga

 hhfbg

POSTAVITE SVOJ RECEPT!

Prijavite se za novosti: